top of page

Jednota designu, smysl a trendy 21. století

ZASTAV VODU, KDYŽ MNE POUŽÍVÁŠ! Je značka, jejíž design je sjednocen na mnoha úrovních, a také převádí jak se trendy, o kterých jsme zde letos psali, mohou sejít při tvorbě značkového prožitku vskutku hodného 21. století.

Nejdříve, v zájmu úplné transparentnosti, tento příspěvek je o produktu, který byl prodáván na e-shopu sesterské společnosti B&H, Live Love & Prosper.

Nicméně, rozhodli jsme se jej prodávat a napsat o něm, protože sedí na tolik z našich designových principů a trendů, které definují 21. století.

Tyto trendy jsou:

1. Sjednocený design

2. Vyšší účel

3. Udržitelnost

4. Princip nedigitálna

5. Příběhem řízený design

6. Ohledy na zdraví

7. Orientace na zákazníky

(Výše) Nedigitální umění s poselstvím od STW (Stop the water).

1. Sjednocený design: Prezentace značky je nejen minimalistická, ale co je důležitější, sjednocená na všech jejich baleních, webových stránkách, videích a i na zásilkových materiálech. Pohled na kteroukoliv produkci okamžitě identifikuje produkt a jeho poselství: “Tento produkt je prostý, ryzí, čistotný, zdravý a má vyšší smysl.”

Povšimněte si přímosti a jednoduchosti jejich vzezření. Také neopomiňte jak připomínají trend přidávání ingrediencí na etiketu, který jsme s B&H navrhovali jako jedni z prvních.

(Níže) Strana z webovek STW. Autorství STOP THE WATER lze poznat z každé stránky na jejich webu a každá nese jejich hlavní poselství.

Dokonce i jejich zásilkové krabice, prezentační obaly a cestovní tašky nesou tu samou okamžitě rozpoznatelný design a jeho zprávu.

2. Vyšší smysl: STW integrovali do své identity vyšší smysl: Vyzdvihování uvědomělosti o důležitém problému a dávání nazpět.

  • Zvyšování povědomí o plýtvání vodou, i v těch nejrozvinutějších a na životní prostředí vysazených zemích jako je např. Německo a bujícím nedostatku vody a dezertifikaci (proces rozšiřování pouště–zejm. na jejím okraji–v důsledku činnosti člověka) v mnoha rozvojových zemích.

  • Dávání nazpět: STW podporuje inovativní vodní projekty v regionech, které trpí nedostatkem. Tohle dělají, jako to činí Live Love & Prosper, zákazníky zvolenými kampaněmi, přispíváním částí svých výdělků na dobrou věc.

(Výše) Sky water. Lapače mlhy poblíž školy v Tanzánii, během noci sbírají a kondenzují vlhkost ze vzduchu a mohou vyprodukovat stovky litrů čerstvé a pitné vody. Jejich konstrukce a údržba nejsou obtížné.

3. Udržitelnost: STW cílí na udržitelnost, která optimalizuje výhody pro lidi/společnost, podnikatele/ekonomiku a životní prostředí.

  • Inovativní vodní projekty STW nejen pomáhají lidem v na vodu chudých zemích (díky vodě nasbírané lapači mlhy mají děti, které by jinak strávily hodiny chozením pro ni mnohé kilometry, čas na vzdělání), ale také pomoc těm v jiných zemích, jelikož bylo dokázáno, že vzdělání snižuje populační růst a migraci z důvodů sucha a dezertifikace.

  • STW je úspěšný podnik, který vydělává, jak by měl, ale je transparentní ohledně důvodů pro vysoké ceny jejich produktů. Vědí, že byznys není nepřítelem životního prostředí, ale důležitým a nezbytným partnerem. Také dělají reklamu takřka sami sobě, šetří tak obrovské částky ušetřené na marketingu a to je jen jeden z benefitů přechodu na udržitelný obchodní model.

  • Postoj STW k životnímu prostředí je zvýšit povědomí o vodě, jako neocenitelném zdrojí a základu pro život, a také podnítit návyk s ní nakládat šetrně. Rovněž vědí, že neobnovitelné zdroje se stávají stále dražšími. Jejich produkty neobsahují parafín ani jiné na ropě založené suroviny a jejich plastikové nádobky jsou znovu naplnitelné, pro tuto potřebu prodávají náhradní náplně. Jejich ingredience jsou z udržitelných zdrojů.

(Výše) Ze stránky STW, část příspěvku ke Světovému týdni vody

4. Příběhem řízený design: Videa STW jsou skvělým příkladem příběhem řízeného designu. Tyto příběhy činí jejich vyšší smysl reálnější a přístupnější zákazníkům.

(Výše) Toto video je skvělým příkladem dalšího trendu, o kterém jsme psali, příběhem řízeného designu.

5. Nedigitálno: STW užívá prvky nedigitálního trendu. Kresba tužkou je ruční a jejich vlastní font, “Ana 2012”, se rovněž jeví jako rukou dělaný. Dokonce i v jejich vide (výše) “Sky water” lze slyšet zvuky tužek kreslících po papíře.

6. Ohledy na zdraví: STW představuje stále rostoucí trend organických, bio a ekologicky šetrných výrobků, které apelují na zdravotní uvědomělost zákazníků. Jejich produkty neobsahují žádná umělá barviva a aroma a využívají ve tvorbě vůní pouze přírodní, esenciální oleje. Neobsahují silikon, parafín ani jiné ropné materiály.

7. Orientace na zákazníky: Všechno výše uvedené je zaměřené na zákazníky, jelikož tyto záležitosti reagují na to, co ukazují výsledky výzkumů: že lidé chtějí obojí, jak produkty plně transparentní a šetrné k přostředí, tak společenskou zodpovědnost. Také uzpůsobují své reklamy na míru jejich obecenstvu.

Tyto designy s národními vlajkami jsou jeden z prvků zákaznické centricity, dělají produkt vlastnictvím jejich zákazníků.

Pointa: STOP THE WATER je dalším příkladem společnosti, která chápe kterým směrem se ubíráme. Nejen že mají povědomí o trendech, které definují podstatu balení, brandingu a marketingu 21. století, ale rovněž je uskutečnili svou produkcí. Tohle se děje. Společnosti, která naskočí na palubu, budou mít obrovské výhody, oproti těm, které tyto trendy ignorují ze strachu, konzervatismu a cynicismu.

A přinejmenším je možné, že vyhrajete nějaké skvělé ocenění.

(Výše) Toto video má element PŘÍBĚHEM ŘÍZENÉHO DESIGNU.

(Výše) Více nedigitálního umění s poselstvím od STW.

VŽDYCKY NÁM UDĚLÁ RADOST, KDYŽ MŮŽEME POZNAT NAŠE ČTENÁŘE A JEJICH NÁZORY

NAPIŠTE NÁM!

Úspěch! Zpráva odeslána.

bottom of page