top of page

24.3.2016 Ukončení práce naší společnosti pro Penam

Rády bychom tímto prohlášením daly najevo stanovisko k našemu dnes již bývalému klientovi. Jako matky a podnikatelky, které vytvářejí pracovní příležitosti a živí rodiny, jsme s tímto krokem dlouho otálely.

Penam jsme vnímaly jako klienta, jehož prostřednictvím můžeme - ač smyšlenkami a politikou majietele společnosti nesouhlasíme - šířit naši filozofiio vizuální kultivaci českého spotřebitele a o myšlenkách udržitelnosti, ve kterévěříme. I proto jsme pro společnost Penam doposud pracovaly.

Naše trpělivost však s poslední kauzou Čapího hnízdadefinitivně přetekla. Tímto bychom rády daly na vědomí, že pro tohoto klientapřestáváme pracovat.

Protože naší filozofií je fair business ethics,nutností morální kredibilita našich klientů a jejich přínos zemi i planetě,nemůžeme s Penamem, který díky svému majiteli tyto hodnoty bohužel nenaplňuje,nadále spolupracovat. Nechceme svou prací a znalostmi podporovat podnikatele apolitika, který nejen že vytváří prostředí, které naši práci ztěžujenavrhováním zákonů, které drobné podnikatele likvidují, ale sám se dopouštítrestného činu podvodu a tím naší zemi zostuzuje v Evropské Unii.

Toto rozhodnutí nás mrzí především kvůli lidem, které jsme na úrovnimanagementu značek poznali a kteří svoji práci dělají dobře a za své vedenínenesou odpovědnost.

Tento otevřený dopis není touhou po zviditělnění, rády bychom jíminspirovaly i kolegy z jiných studií, aby nepracovali pro klienty, kteří senechovají eticky, a nebáli se dát najevo svůj názor. Peníze nejsou všechno a imy, střední třída, podnikatelé a lidé, kteří se výrazně podílejí na rostoucíprosperitě země, máme právo vyjádřit svůj postoj k lidem, kteří by měli býtmorálními vůdci a v této roli naprosto selhávají a kteří vytvářejí zákony apodmínky pro naše podnikání.

Za Butterflies & Hurricanes

Michaela Thomas a Katarína Paurová

Butterflies & Hurricanes' ethical code

VŽDYCKY NÁM UDĚLÁ RADOST, KDYŽ MŮŽEME POZNAT NAŠE ČTENÁŘE A JEJICH NÁZORY

NAPIŠTE NÁM!

Úspěch! Zpráva odeslána.

bottom of page