top of page

Trendy 2017, Část 1.: Příroda idealizována


Čím dál od přírody lidé ujdou, tím idealizovanější se příroda stáva. V tomto příspěveku se podíváme, jaký vliv tohle má na nakupování, nové produkty a design obalů.

Tohle je ČÁST 1. našeho zjednodušeného shrnutí reportáže The Dieline na 13 Vznikajících trendů v Designu obalů + Spotřebitelském nakupování roku 2017. Velká zpráva po malých kusech pro vytížené návrháře.

Nakupování a design:

V r. 2017 budou spotřebitelé očekávat od značek stále víc a víc. Tohle mění způsob, jakým lidé nakupují, což má vlastní dopad na strukturu balení a to zase ovlivňuje prožitek z něj. Všechno tohle musí odrážet vizuální design, který uspokojí zákazníkovy tužby na nejniternějších úrovních. Kdokoli sleduje náš blog pozná v této zprávě, trendy, o kterých jsme psali již v předchozích letech. Tyto trendy se stále vyvíjejí a stávají se osobitějšími.

Nedigitální design je letos ještě populárnější. Tendence používat méně obalů proniká do našeho povědomí. Lidé jsou stále více přetížení, a je pro ně težší udržet si naděje, proto se ohlížejí za “prostějšími” časy; nadále čekají více personalizace, příbehů, vyšších účelů, intenzivnější prožitků a hlavně, že budou jejich středobodem.

“Inovativní a současný systém tekutého balení, nádobka je ze 75% ze dřeva, zcela recyklovatelná a vyráběná předvším z obnovitelného kartonu, který pochází z udržitelně spravovaných lesů.” Podle The Dieline, design od: Horse.

Část 1.: Příroda idealizována

Design:

  • V barevných paletách, texturách, tvarech a proporcích se zrcadlí prvky “outdoors”, mírné a přírodní, ale zjednodušené.

  • Lidem se stýská po přírodě; cítí, že o ni přicházejí, ale nemají na ní čas. Toto se odráží v designu idealizovanými reprezentacemi přírody.

  • Jednoduché a snadné květinové designy a kresba tužkou jsou idealizované a čiré. Přivádí na mysl nedigitálno a ručně dělané designy.

  • Regály v supermarketu by měly evokovat procházku přírodou, únik, ale bez špíny a nebezpečí.

  • Pantone barva roku je odstín "Zeleně", podobný tomu, který mají rostliny zjara.

“Příroda je neutrální, PANTONE Zeleň je všestranný "trans-sezónní" odstín, který se propůjčuje mnoha barevným kombinacím.” Prohlédněte si palety zde.

“Spotřebitelé chtějí … prostší, naturálnější produkt a značky s charakterem, příběhem a duší. . . . Stylizované kresby [Absolut Botanik] vzbuzují pocit, jako že pocházejí z skicáře umělce, který právě strávil několik dní studiem přírody.” Podle The Dieline, design od: Boldinc.

“Každé mýdlo je zabalené do papíru s obrázky indikujícími vůni a rozbalit jedno je jako otevřít speciální dárek.” Podle The Dieline, design od: Menta.

Nakupování:

Nakůpní trend je: “Míň ale víc”. Jednoduché, minimalistické balení, s co nejmenším množstvím odpadu a možností opětovného použité, či alespoň bezproblémové recyklace.

"Harper Macaw je výrobce čokolád na principu z “bobu-do-tabulky” (bean-to-bar), který mění čokoládu na sílů pro znovu zalesnění tropických regionů. Mimořádná čokoláda vyžaduje vyjímečné kakao a vyjímečné kakao vyžaduje zdravé tropické děštné pralesy.” Podle The Dieline, design od: Design Army.

VŽDYCKY NÁM UDĚLÁ RADOST, KDYŽ MŮŽEME POZNAT NAŠE ČTENÁŘE A JEJICH NÁZORY

NAPIŠTE NÁM!

Úspěch! Zpráva odeslána.

bottom of page