top of page

Trendy 2017, Část 4.: Dětská nevinnost, Idealizovaná


Generace “millenials”, která právě dospívá, řídí trendy ve vizuálním designu v roce 2017. Jejich dětské aspirace se začínají střetávat s drsnou skutečností a budoucnost je nejasná a méně přívětivá. To ovlivňuje jak pro sebe nakupují a navrhují.

Toto je část 4. našeho zjednodušeného shrnutí reportáže The Dieline na 13 Vznikajících trendů v Designu obalů + Spotřebitelském nakupování roku 2017. Velká zpráva po malých kusech pro vytížené návrháře.

Nakupování: Tahle nejistota a složitost, nejvíce generace “millenials”, je řídící touhou pro design představující idealizovanou nevinnost, která je přístupná, povědomá a nezastrašující. Simplifikovaná, jemnější, až pastelová a povzbudivá obraznost—místo digitální ostrosti—s prvky escapismu, je co oči zákazníků hledají.

(Výše a níže) Organická fair-trade káva navržená Target Creative Team v partnerství s poradenskou firmou Collins. Chtěli přinést něco jasného a odvážného, co přitáhne zákazníky s Náznaky Příchutí, Apelem na Apetit a působivým regionem a Příběhem o Původu. Jediné nestačilo, musely to být všechny tři prvky.

Design: Tohle vede k designům, které jsou jednoduché a povzbuzující. Ilustrace, animované scény a charektery, rukopisný lettering, dojem síťotisku a prosté barevné obrazce (vše nedigitální elementy). tyto designy evokují svou jednoduchostí, zasazením a příběhem mnohé dětské knihy.

(Výše a níže) Eggplant Factory pracovali s VANT36.5 na svém rebrandingu, designu balení a propagačních materiálech. Jemnost, jednoduchost a ilustrace nevinných postaviček.

(Níže) Pamatujete si radost z hraní si s bloky? Nebo ničení něčeho co vytvořilo jiné děcko za pomoci bloků? Něco tak jednoduchého, co přineslo hodiny a hodiny zábavy. Fort Point Beer Co. pracovali s Manual na upotřebení geometrie,simplicity bloků a ikonické architektury San Franciska pro své nové obaly. Příběh v umění na těchto baleních vzbudí v žíznivých dospělácích jejich vnitřní děti.

(Výše a níže) Lokace a příběh. Mapy a ikonická architektura San Franciska.

(Výše a níže) Jednoduchá geometrie bloků má prvek idealizované nevinnosti a dětství.

(Níže) Nechali jsme si nejlepší příkad tohoto trendu, a i všech ostatních z roku 2017 o kterých jsme zatím mluvili, na konec tohoto příspěvku.

(Výše a níže) Tato značka čokoládových novinek Fortnum & Mason, kombinuje prvky z Části 1. a Části 2. z našeho shrnutí trendů–přírodu a minulost idealizovány–s idealizovanou nevinností dětsví, pro svou čokoládu v “krabičce od sirek”. Design tohoto obalu se snaží “dodat hravý smysl pro humor a spustit sentimentální vzpomínky.” Design od: Design Bridge

(Výše a níže) Zvířata jsou malována v klasickém stylu knih pro děti, na kouzelné krabičce vyplňené “trávou”. Mnozí budou zataženi zpátky do dětských dob, kdy se starali o malého mazlíčka v krabici s nějakou zelení, nebo si schovali nějakou pamětihodnost v krabičce od sirek. Každé balení má svůj charakter a příběh.

(Výše a níže) Každá krabička má vrstvy příběhu, pro příklad: “Když dojde na žabího prince, říkají, že musíš políbit mnoho žab, než najdeš toho pravého, ale koukni! Tady jsou dva! To se jen tak nevidí! Třeba si jednoho nech a o druhého se poděl! Každopádně, je to pěkně sladký pohled, takže skoč do lásky a pořádně se zakousni.”

(Výše) Krabičky jsou inspirované těmi klasickými od sirek. Povšimněte si textury lepenky, barvy, rozvržení a jednoduché geometrie škrtací strany.

Tady je otázka, která se nám honila hlavou, když jsme dávali dohromady tenhle příspěvek: Je dopřávání “millenialům” toho, po čem touží nutně dobrá věc? Pomáhá to zprostředkováním komfortu, který je skutečně třeba? Využívá to slabost? Podporuje to escapism a dovoluje to lidem zůstat dětinští a žít ve falešné realitě? Nebo to dělá co design dělal vždycky, a to odráží měnící se realitu? Zajímá mě, co si myslíte.

Millennials, co si o tom myslíte Vy? Jsou vám tyto prvky přitažlivé? Cítíte se jimi manipulováni?

VŽDYCKY NÁM UDĚLÁ RADOST, KDYŽ MŮŽEME POZNAT NAŠE ČTENÁŘE A JEJICH NÁZORY

NAPIŠTE NÁM!

Úspěch! Zpráva odeslána.

bottom of page