top of page

Právě jsme se vrátili z WDCD 2017! Část 1


Téma letošní konference v Amsterdamu bylo: CO MŮŽE DESIGN UDĚLAT S GLOBÁLNÍ ZMĚNOU KLIMATU? Tohle je krátký přehled našich zážitků, brzy se podíváme blíže na některé ze spíkrů a workshopů kterých jsme se zúčastnili.

V našem pokračujícím úsilí zůstat na vrcholu masivní vlny změn, která se žene světem designu a přinést našim klientům nejnovější, nejrelevantnější, praktické a proveditelné podněty, znalosti a dovednosti. Za Butterflies & Hurricanes jsme se zůčastnili kongresu What Design Can Do 2017 na Změnu klimatu. Tady jsou někteří z mnoha mluvčích a workshopů na kterých jsme byli.

DEN 1, 23. Květen, 2017

(Výše) Úvod ke konferenc od Richarda Van Der Lakena (v červeném), hostitel konference, spolu s moderátory Davidem Kesterem a Saskií Van Stein.

(Výše) Alice Rawsthornová odstartovala konferenci s politickým tónem, Donaldovou Trumpovou “Vizí Oranžovosti“ a poselstvím, že design se musí stát politickým, na tuto pointu bylo přímo navázáno v manifestu WDCD2017 na konci konference.

(Výše) Toto politické téma bylo pokračováno s Dagenem Cohenem, o potřebě překonat krátko-dobé reakce nejstarších částí našich mozků a přemýšlet nad dlouhodobě kontrolovat změnu klimatu...

(Níže) Klíčová otázka celé konference.

(Níže) Dagen Cohen také odstartoval letošní výzvu na Opatření proti Změně klimatu–která hledá čerstvá a inovativní designová řešení, která by pomohhla lidstvu se adaptovat na změnu klimatu–spolu s Elizabeth McKeonovou a Paige Rodgersovou.

(Výše) Fred Gelli mluvil o učení se z přírodní moudrosti a za použití bio mimiker přirozeně vytvářet touhu, která, jak sám věří, je budoucností obalů. také vedl jeden z Aktivačních workshopů, na kterých jsme byli.

(Výše) Bisi Williamsová mluvila na téma designu jako tréninku pro vůdcovství, a také jak vám může pomoci definovat a artikulovat příběhy vašich značek.

(Výše) Zůčastnili jsme se úžasného Aktivačního workshopu s mocným Brucem Mau, autorem knihy Masivní změna, Síť masivní změny, a vůdce návrhářství uvažujícího napřed. (Více o něm v našich vlastních příspěvcích.)

(Výše) Jedna z nejdojemnějších prezentací byla od Aline Cavalcanteové, která mluvila o aktivismu cyklistů v São Paulu, Brazílii, který se zabývá nezvládnutelným provozem, a zápasení v politice.

(Above) Elma Van Boxelová mluvila o navrhování veřejných prostor, udržitelné tvorbě města a velkým efektem o potřebě nalákat zákazníky ke změně skrze design.

(Above) Marcus Engman z IKEA mluvil o nezbytnosti a principech Demokratického návrhářství, a úsilí IKEA zlepšit život pro každého a významu dlouhodobé důvěry a partnerství mezi kreativci a agenturami.

A to byl jen první den konference. Náš přehled druhého dne se zde objeví brzy, mezitím můžete vyhlížet příspěvky na jednotlivé mluvčí.

VŽDYCKY NÁM UDĚLÁ RADOST, KDYŽ MŮŽEME POZNAT NAŠE ČTENÁŘE A JEJICH NÁZORY

NAPIŠTE NÁM!

Úspěch! Zpráva odeslána.

bottom of page