top of page

VELKÉ KROKY 5: Danone Oikos, má Danone udělat nový krok?


Další v naší série odvážně riskujících značek Danone se svým Řeckým jogurtem, Oikos. Porovnejte tento studentský re-design se starým obalem. Mělo by do toho Danone jít?

Tady je jedna z předchozích verzí. Který se zdá vábnější a zdravější?

Tento design od Diega Frayleho a Marie Andrea Galindo z Barcelony, byla jejich studentská práce na magisterský titul. Projekt měl za účel redesignovat balení řady řeckého jogurtu od Danone aby mohl vstoupit na trh v předělané podobě a s novým názvem "Danone Oikos".

Jejich návrh udržel nejreprezentativnější části starého baléni, ale "O" v Oikos přechází do obrázku misky a díky modré barvě si podrží i kategorii s barevným kódem, ale je elegantnější a má úroveň. Bílá barva evokuje mramor tradiční Řecké architektury of traditional Greek architecture a kruhová geometrie designu v různých barvách umožňuje lehké rozlišení příchutí. Čistota bílého obalu v regálu vyvstává a nechává všechnu pozornost splynout k jménu produktu, příchuti a logu výrobce. (Zhlédněte náš příspěvek s příklady toho jak často je diferenciace příchutí v České republice opomíjena zde)

Povšimněte si jaký efekt na Vás má tento čistě bílý, nezahlcený design. Jaký z něj mají pocit Vaše oči?

Co je ještě zaímavější, je že toto je studentský design na magisterský titul v obalovém designu. Těm, kteří mají z konce dvacátého století jen dětské vzpomínky může připadat jako budoucnost. Je to čisté, je to čerstvé. Zahrnuje tradiční elementy, ale neváže se na tradici ani stará pravidla obalového designu. Tento design ukazuje ochotu riskovat a experimentovat. (Zhlédněte bod pět našeho příspěvku na prezentaci Michaela Hendrixe na summitu Dieline v Paříži na Designéry budoucnosti.)

Pointa: Mladí lidé představují trhy budoucnosti. Nebylo by od Danone rozumné jim naslouchat (Zhlédněte Zákaznická centricita) a nechat dvacáté století za sebou, a redefinovat vzhled pro dvacáté první století? Pokud jsou společnosti příliš zabředlé 20. století, jak budou reagovat noví a mladí zákazníci (kteří staví své celoživotní vztahy se značkami) na tyto staré společnosti.

Takže, mělo by se Danone pustit do tohoto Redesignu? Zanechte komentář níže a zapojte se do diskuze.

Naše výzva: Jaké prvky vaší značky jsou zaseknuté v změti designu dvacátého století? Budoucnost patří odvážným. Patří těm kdo jsou ochotni porušit zaběhlá pravidl a změnit se spolu s časy. Jaké VELKÉ KROKY můžete udělat pro aktualizaci vaší značky, učinit ji více životaschopnou a agilnější? Jaké VELKÉ KROKY můžete udělat, aby jste e ujistili že vaše značka není slepou uličkou evoluce?

Zhlédněte originální příspěvek na Balení Světa zde.

VŽDYCKY NÁM UDĚLÁ RADOST, KDYŽ MŮŽEME POZNAT NAŠE ČTENÁŘE A JEJICH NÁZORY

NAPIŠTE NÁM!

Úspěch! Zpráva odeslána.

bottom of page