top of page

Říkáte “Ne” tomu správnému poselství pro vaší značku?

Mohou vaše osobní názory bránit vaší značce nebo společnosti v komunikování toho nejefektivnějšího poselství?

Přidali jsme na naší Facebookovou stránku tohle video od fyzičky Vandany Shivy (už tehdy mělo na samotném FB víc jak 6,5 milionu shlédnutí po celém světe, od té doby jich má o mnoho více). Statistiky uvedené níže, jsou z 22 dnů, co uplynuly od chvíle, kdy jsme příspěvek zveřejnili na naší Facebookové stránce.

Její poselství–které, alespoň zatím, není v mainstreamu–je důležité, ale co je nejzajimávější, je kdo na něj nejvíce odpovídal, protože má dopad na design, strategii a marketingovou komunikaci značek.

Shivina zpráva v tomto videu je posilující prohlášení o moudrosti, vědění a žití udržitelněji v harmonii s přírodou. Je to výpověď o tom, co lidé nejvíce chtějí a co nejvíce potřebují. Shiva vyjadřuje hodnoty, které častěji zastávají ženy, spíše než muži. Skutečnost je taková, že mnoho mužů v manažerských pozicích má tendenci takovou zprávu zcela odmítnout.

Ale výše uvedené statistiky naznačují, že ustoupení této “mužské” počáteční reakci na poselství, jako je to Shivino, může znepřístupnit báječné nové možnosti pro růst a rozvoj hlubší loajality ke značce, které se vám otevírají, když své značce dodáte vyšší smysl a ohleduplnost. Zvlášť když se podíváte, s kým toto poselství rezonovalo nejvíce.

Pro mnohé další statistiky a zdroje pro ně shlédněte náš příspěvek na Womenomics.

Co se týče poselství značek, zajímavé je, že to byly ženy mezi 25 a 54 lety, s ještě většími počty mezi 35 do 44 lety věku, kdo nejvíce reagoval na toto video. A tento vzorek populace má celosvětově nejrychlejší růst ekonomické kupní síly.

Z článku “We Need More Women in Tech: The Data Prove It” (Překl.: "Potřebujeme více žen v technologickém sektoru: Data to prokazují") od magazínu The Atlantic

Otázky na zamyšlení:

Co dělá vaše značka, aby uspokojila zájmy, potřeby, tužby a úsilí tohoto ekonomicky mocného vzorku populace, který projevuje velký zájem o taková poselství, jako je to Vandany Shivy?

Kolik žen va vaší společnosti je zapojených do tvoření produktového designu, značky a marketingových rozhodnutí? Toto se ukázalo být ekonomickým a ne genderovým problémem. (Tento článek z Harvard Business Review je staršího data, nicméně je stále relevantní)

Když přijde na odpor k měnícímu se produktovému designu a poselstvím značek na více “žensky-orientovanou” perspektivu, musíme se sami sebe zeptat: Je racionální–striktně z podnikatelského hlediska a s ohledem na hospodářský výsledek–ignorovat tento trend?

Co pro Vás můžeme udělat: Butterflies & Hurricanes je ženami vedená společnost, u které ženy designují pro ženy, za účelem snížení množství odpadu, zlepšení světa skrze design a udržení společností životaschopných a výdělečných–poselství které rezonuje se segmentem populace, který zažívá nejrychlejší nárůst ekonomické moci na planetě. Věříme, že preference a hodnoty žen by měly být mezi nejdůležitějšími faktory ke zvážení, při tvorbě produktů, značek a marketingu. Můžeme pomoci vaší společnosti, značkám a světu benefitovat z těchto změn. Je to to, co děláme. Je to náš vyšší smysl.

Michaela Thomas je majitelka a designová ředitelka Butteflies & Hurricanes. Je vdaná, má tři děti a VELKÉHO psa.

VŽDYCKY NÁM UDĚLÁ RADOST, KDYŽ MŮŽEME POZNAT NAŠE ČTENÁŘE A JEJICH NÁZORY

NAPIŠTE NÁM!

Úspěch! Zpráva odeslána.

bottom of page